Donatie

Via donaties kan ik harptherapie en stervensbegeleiding met harp bieden in ziekenhuizen en tehuizen aan alle mensen, los van hun financiële middelen.

Stortingen blijven welkom op BE53 7865 8488 7853 - vzw Tempo centrum - deken Michielsstraat 77 1500 Halle met vermelding van donatie Amitola / harp therapie

Met hart/pelijke dank!

Christine

Verslagen 2016

verslagen 2017

verslagen 2018

verslagen 2019

verslagen 2020

saldo januari 2021: 615.14 euro

donatie januari 2021 (Anna, Lieve, Inge, Riet): 35 euro
donatie Marianne: 10 euro
donatie februari 2021 (Anna, Lieve, Inge, Riet): 50 euro
donatie fam. Vander Biest: 175 euro
donatie maart 2021 (Anna, Lieve, Inge, Riet): 35 euro
donatie Mia: 25 euro
donatie april 2021 (Anna, Lieve, Inge): 30 euro
april 2021: Leuven - 3 bezoeken aan huis met harp en droomlier
Een dame die vorig jaar "harples zonder noten" op de droomlier volgde, vertelt me het verdrietige nieuws dat er darmkanker is vastgesteld met uitzaaiingen.
Ik stel voor dat ik een droomlier bij haar thuis breng die ze ter beschikking kan houden gedurende de hele chemobehandeling.
Bij het eerste thuisbezoek is de dame erg moe. Ik leg de droomlier op haar buik. De trillingen brengen onmiddellijk diepe ontspanning.
Daarna speel ik voor haar verschillende ontspannende melodieën op de Keltische harp. C. valt in een diepe slaap. Ik vertrek uit de kamer met de harp en laat de droomlier bij haar achter.
Ze hoort me niet vertrekken. Wat later op de dag ontvang ik een bericht dat de sessie haar - ook in haar slaap - enorm deugd heeft gedaan.
Bij een tweede bezoek vraagt ze om heling te brengen met de Keltische harp.
Ik vertel haar over mijn studie in Duitsland waar tijdens de chemobehandeling een harptherapeute harp speelt met de bedoeling om de energiepunten (chakra's) in het lichaam te activeren.
De dame staat volledig open voor deze harpsessie en ze plaatst zich met de voeten op de harp. Bij elk chakra zing ik een klank. Zo ontstaat er een dubbele trilling op de frequentie van het energiepunt.
Als C. meezingt, brengt de trilling ook inwendig in haar lichaam diepe heling.
Na de energetiserende sessie speel ik in Angel Mode.
Het derde bezoek is meer dan welkom. C. heeft weinig energie. De vele behandelingen zijn zwaar.
Ik speel en zing eerst enkele liederen die ze kent. Ik gebruik ook de oceandrum. De dame sluit haar ogen en haar gelaat ontspant zich op de klanken van de zee, mijn stem en de helende harp.
Daarna ga ik opnieuw over tot een sessie voor het activeren van de chakra's met harp en zang. Na enige tijd vindt C. de kracht om mee te zingen.
Ik beëindig vandaag de sessie met een meditatieve improvisatie in haar grondtoon waarbij de verschillende energiepunten geïntegreerd worden in een aangename melodie.
saldo 975.14 - 3x therapeutisch harpspel en vervoer: 225 euro + huur droomlier april 20 euro = 730.14 euro

donderdag 29 april - Zemst - crematorium Daelhof
Ik ben dankbaar aan alle donateurs van het Amitolafonds dat ik troostend harpspel met "muziek vanuit mijn hart" kan aanbieden aan de ouders die afscheid moeten nemen van hun jong kind.
saldo 730.14 - uitvaartdienst en vervoer: 175 euro = 555.14 euro
donatie mei 2021 (Anna, Riet, Lieve, Inge): 35 euro
donatie Anna: 20 euro
donatie Vera 25 euro
donatie Inge en Emma 50 euro
8 juni 2021: Leuven - huisbezoek met de grote Keltische harp
Ik nam in het weekend een sessie "deep relaxation and guided imagery meditation with harp" op voor een dame die aan de tweede reeks chemo begint, met de bedoeling dat ze naar deze opname kan luisteren in het ziekenhuis. De dame laat me weten dat ze moeite heeft om mijn stem te horen op de opname vanwege haar verminderd gehoor maar dat ze al 5 keer geluisterd heeft naar de opname!
De chemo loopt vandaag nog verder en ik stel voor dat ik tot bij haar thuis kom en een gelijke sessie verzorg live, zodat ze ook de woorden en de begeleidende tekst die zo belangrijk is bij deze methode, kan horen.
Met het zonnig weer kunnen we in de tuin zitten, zonder mondmasker! Ik begeleid haar met mijn stem en de harp naar "een magisch bos". Na de sessie kijkt de dame me aan en ik krijg een grote lach op een heel ontspannen gelaat: "Ik heb in het bos gedanst en ik voelde me zo dankbaar!"
Later op de dag ontvang ik een bericht dat ze zich heel goed voelt!
saldo 685.14 euro - opname, thuisbezoek met therapeutisch harpspel en vervoer + huur droomlier mei 20 euro = 565.14 euro
donatie juni, juli, augustus 2021 (Anna, Riet, Lieve, Inge): 105 euro
saldo 670,14 euro
woensdag 11 augustus - huisbezoek met de grote Keltische harp
Bij mijn aankomst in het huis van de dame waar ik reeds meerdere keren voor speelde, merk ik dat de vele chemo behandelingen zorgen voor verzwakking en vermoeidheid.
Ik stel voor om deze keer een Keltische cirkel te spelen voor haar. Met het contact van de voeten op de harp hoop ik zo een stimulering te brengen aan de voeten die door de chemo tintelen en gevoelloos aanvoelen.
Ik speel een diepe baslijn om sterke trillingen te kunnen doorgeven.
Omdat ik vooral wil energie doorgeven, hou ik het tweede deel van de cirkel kort. Tijdens het tweede deel benader ik met het harpspel de emoties. Tijdens het derde deel van de cirkel speel ik "naar het licht". "uplifting", zoals het Engels woord het mooi omschrijft.
Ik eindig met een zachte, dansante melodie.
Als ik thuis ben, krijg ik een berichtje: "Je hebt de energie weer doen stromen!"
saldo: 670.14 euro - 75 euro (1u harptherapie en verplaatsing): 595.14 euro
woensdag 1 september
Ik nodig een dame uit voor een vibro akoestische harptherapie in mijn praktijk te Gooik. Ze volgt reeds enkele jaren de lessen creatieve harp maar nu een zware ziekte voor de tweede keer hun gezin treft, vindt ze soms de kracht niet om zelf harp te spelen, vertelde ze me.
Bij de vibro akoestische harptherapie worden de trillingen, versterkt door een speciaal ontworpen tafel met 8 luidsprekers, aan het lichaam doorgegeven. Er wordt steeds voor en na de sessie een evaluatie gedaan van het niveau van pijn en spanning in het lichaam en van de gemoedstoestand.
De score voor pijn/spanning in hoofd, nek, schouders en rug dalen opmerkelijk van een hoge waarde tussen 5 en 8 naar 2 en 3 na de vibro akoestische harptherapie. Ook naar het gemoed is er een duidelijk verbetering.
Wat mij vooral opvalt is de verandering in het aangezicht, van gespannen en getrokken naar ontspannen en zachte blik.
We eindigen de sessie met een korte babbel over het mooi gezin, haar prachtige kinderen... de dame vertrekt dankbaar en lacht...
saldo: 595.14 euro - 50 euro (1 sessie vibro akoestische harptherapie) = 545.14 euro